Napelemek telepítése lapos tetőre a K2 Systems termékeivel

Legutóbbi cikkünkben a K2 Systems ferde tetőre szerelhető tartószerkezeit mutattuk be. Mostani cikkünkben a lapos tetőkről és a speciálisan ehhez a típusú tetőhöz fejlesztett K2 termékekről ejtünk szót.

Egyre gyakrabban találkozhatunk 3°-nál kisebb dőlésszögű lapos tetővel kereskedelmi és ipari létesítményeknél. A lapostetős épületek mérete és a tetőfedő anyag is sokféle lehet. Ezenkívül a lapos tetőkön számtalan akadály, például kémény, szellőző- vagy kültéri egység is nehezítheti a napelemek telepítését.

Ezen tényezők miatt sokoldalú és rugalmas megoldásokra van szükség, amelyek lehetővé teszik, hogy a PV modulok telepítése során ne kelljen megbontani (és ezért károsítani) a tetőszerkezetet, illetve hogy a benapozás szempontjából ideális helyzetben lehessen felszerelni a napelemeket. A K2 Systems olyan súlyozott rendszereket kínál lapostetős épületekhez, amelyek gyakorlatilag bármilyen meglévő, vagy jövőbeli épület napelemes rendszereinek  igényeit képesek kielégíteni.

Dome 6 rendszerek

A K2 legújabb lapostetős megoldása a Dome 6 nevet viseli, és mind déli, mind pedig kelet-nyugati tájolással is telepíthető. A napelemek dőlésszöge 10°, a megengedett napelem méret pedig 1448-2390 × 950-1170 × 30-50 mm (H x Sz x M).

A Dome 6 rendszerek előszerelt sínrendszerekkel és sínre pattintható kiemelő elemekkel kerülnek kiszállításra, amely gyors helyszíni összeszerelést tesz lehetővé. Ezzel a megoldással a napelem szerelőknek mindössze 2,5 napra volt szükségük egy 472 kWp teljesítményű rendszer telepítéséhez.

A Dome 6 rendszerek valamennyi tartozéka minőségi anyagból készül:
    • Peak kiemelő elem, SD, rögzítő sín, MidPlate, EndPlate, összekötő, Porter súlytartó elem, MiniClamp leszorító: EN AW-6063 T66 és AW-6082 T6 alumíniumötvözetből
    • Windbreaker szélterelő: Magnelis bevonattal
    • Mat S tetővédő gumilemez: EPDM gumiból
    • Kis alkatrészek: rozsdamentes acélból (1.4301) A2-70

Az S-Dome 6 rendszer szerelvényei

Dome 6 Base set alapsín

Dome 6.10 Peak kiemelő elem

MiniClamp leszorítók MC+EC

Dome 6 sínösszekötő készlet

Windbreaker szélterelő

SpeedPorter

További előnyök

A K2 Systems kábelezési, napelem-összekötési és villámvédelmi megoldásokat is kínál. A gördülékeny munkafolyamat érdekében a tervező számos tervezőeszközbe exportálhatja a K2 Base programban létrehozott tervet, így például a SolarEdge Designer, a Fronius vagy a SMA Sunny Design programba is. Ennek a funkciónak a segítségével a tervezők gyorsan és hatékonyan végezhetik a munkájukat.

Ajánlatunk

Mivel a K2 Systems hivatalos forgalmazói vagyunk, a fent ismertetett Dome 6 rendszer szerelvényei megtalálhatóak raktárainkban, készen arra, hogy ügyfeleinkhez szállítsuk őket az EU területén belül. Amennyiben segítségre van szüksége a tökéletes megoldás kiválasztásában, keressen minket bizalommal.

Kétféleképpen is rendelhet tőlünk K2 termékeket:

      1. Készítse el saját tervét az ingyenesen használható K2 Base tervezőprogrammal, exportálja az alkatrészlistát (BOM), majd küldje el a Solarity-nek
      2. Töltse ki a PV felmérést,  és küldje el nekünk

A Solarity és a K2 rendszeresen szervez webináriumokat leendő napelemszerelők részére, amelyek során a résztvevők elsajátíthatják a K2 megoldások tervezésének és kivitelezésének helyes és szakmailag megfelelő módját. Kövessen minket Facebookon és LinkedInen, hogy időben értesüljön a legújabb webináriumokról és oktatóvideókról.

A K2 Systems garanciát is nyújt ügyfelei számára. A „K2” márkanév alatt forgalmazott termékekre a gyártó az üzembe helyezéstől számított tizenkét (12) évig vállal garanciát az anyag- és gyártási hibákból eredő meghibásodásokra. A garanciára vonatkozó igényeit telefonon vagy e-mailben jelezheti. A garanciális feltételekkel kapcsolatos további információkat a K2 felhasználási feltételeiben talál, de készséges ügyfélszolgálatuktól is kérhet felvilágosítást.

Értékesítési képviselőink jól ismerik a K2 termékeit, a Solarity műszaki csapata pedig készen áll arra, hogy segítsen ügyfeleinknek különleges és egyedi terveik megvalósításában.

Bővebb információkért írjon nekünk az info@solarity.cz e-mail címre vagy kattintson a https://solarity.eu/contacts/ oldalra.

Bulgária

Colombia

Csehország
Jordánia
Lengyelország
Magyarország
Marokkó

Nemzetközi

Németország

Románia

Ukrajna