SolarEdge S-sorozat teljesítmény optimalizálók

Maximális teljesítmény – biztonságosan

A SolarEdge 2006-ban dobta piacra az egyenáramra optimalizált inverteres megoldását, amely alapjaiban változtatta meg a napenergia PV-rendszerekkel történő felhasználásának módját. Azáltal, hogy minden egyes PV-modulhoz teljesítmény optimalizálót csatlakoztattunk, maximalizálni tudtuk az energiatermelést és biztonságosabbá tettük a rendszert. A rendszerbiztonságot ezúttal még tovább növeljük!

A forradalmian új SolarEdge S-sorozat teljesítmény optimalizálókat keresse a Solarity E-shopban.

A SolarEdge S-sorozatú teljesítmény optimalizálókban megtalálható a szabadalmaztatott SolarEdge Sense Connect technológia, amely még tovább emeli a lécet a napelemes rendszerek biztonságát illetően. Ezeket az innovatív teljesítmény optimalizálókat úgy tervezték, hogy képesek legyenek észlelni a PV-csatlakozónak akár a telepítés, akár egyéb környezeti hatások miatti túlmelegedését, megelőzve ezzel a lehetséges ívképződést vagy a csatlakozók károsodását. A fejlesztés részeként a teljesítmény optimalizálók telepítése is egyszerűbbé vált, így a felhasználók még könnyebben nyerhetik ki a maximális energiamennyiséget az egyes PV-modulokból.
        • SafeDCTM: Biztosítja, hogy a napelemes rendszer DC-feszültsége akár 5 percen belül érintésbiztos szintre csökkenjen hálózati meghibásodás, vagy az inverter leállása esetén.
        • Sense Connect: A szabadalmaztatott technológia észleli a hibás vezetékeket, amelyek potenciálisan elektromos ívet képezhetnek.
        • Gyors leállítás: Lehetővé teszi a vezetők gyors, 30 másodpercen belüli kisülését a biztonságos feszültségszintre.
        • Ívhibavédelem: Elektromos ívek észlelése és megszüntetése az inverter automatikus leállításával.
        • Modulszintű felügyelet: Automatikus értesítések küldése a rendszerhibákról, ami az esetleges biztonsági kockázatokat is segít megelőzni.

A SolarEdge eddigi legfejlettebb teljesítmény optimalizálója

Intelligens

Ha hőmérsékleti hibát észlel egy csatlakozóban, az intelligens S-sorozat teljesítmény optimalizáló automatikusan értesíti a telepítőt, és szükség esetén leállítja a rendszert. A telepítő azonnal azonosítani tudja a hibás csatlakozót, és elejét veheti annak, hogy az ilyen hibák biztonsági kockázatot jelentsenek. A korai felismerés és megelőzés valódi megtakarítást jelent az üzemeltetési és karbantartási költségeket nézve. Az S-sorozat kialakításánál a későbbi PV-modulok fejlettebb műszaki követelményeire is gondoltunk.

Egyszerű

Az új és továbbfejlesztett kábelkialakítás könnyebb telepítést tesz lehetővé. A három rövidebb és az egy hosszabb kábellel a csatlakozók közelebb kerülnek a teljesítmény optimalizálóhoz, és a levegőben „lebegnek”, ami minimálisra csökkenti a nedves környezet által okozott szigetelési hibákból eredő meghibásodás lehetőségét. Ezenkívül leegyszerűsítettük a SolarEdge teljesítmény optimalizáló modellválasztékát, ami nem csak a tervezést teszi egyszerűbbé, de a megrendelést és a raktározást is.

Biztonságos

A Sense Connect egy szabadalmaztatott technológia az ívképződés megakadályozására.* A rendszer folyamatosan figyeli a csatlakozásokat, és amennyiben hibát észlel, leállítja az invertert, hogy ne alakulhassanak ki ívhibák, és ne sérüljenek a csatlakozók. Ez az extra védelmi szint még a legszigorúbb ívhibavédelmi szabványoknak is megfelel. A SolarEdge SafeDC™ – amely már az S-sorozat korábbi modelljeibe is beépítésre került – az inverter vagy az elektromos hálózat leállása esetén automatikusan lekapcsolja a modul egyenfeszültségét.

Hogyan működik a SolarEdge Sense Connect?

Érzékelés

Érzékeli a csatlakozó
normálistól eltérő
hőmérsékletét

Reagálas

Leállítja az inverteres
energia termelést

Azonosítás

A monitoring platform
csatlakozójának helye
megjelenítésre kerül a kiosztáson

Értesítés

Monitoring app értesíti a
telepítőt, és egyúttal a
helyszínt is azonosítja

Kivételes hatékonyság az S-sorozattal

Ahogy azt a SolarEdge teljesítmény optimalizálók esetén már megszokhattuk, az S-sorozat is rendkívül nagy hatékonysággal rendelkezik (99,5%), amelynek köszönhetően a felhasználók még több villamos energiát képesek termelni. 1:1-es modulcsatlakozással és modulonkénti MPP-követéssel a teljesítmény eltérés általi veszteség elhanyagolható. És mint mindig, a telepítők és a felhasználók egyaránt élvezhetik a valós idejű, modulszintű teljesítményfigyelést, amely a SolarEdge alkalmazások segítéségével bárhonnan elérhető.

Mit kínál a Sense Connect a telepítőknek?

Feltételezett hőmérsékleti
hibák észlelése

A hibás telepítés
helyszíni azonosítása

A hibás csatlakozás
helyének gyors észlelése

Az inverter automatikus
leállítása

A SolarEdge által kínált előnyök

      • 25 év garancia a teljesítmény optimalizálóra
      • Erős és megbízható technológia
      • Beépített komplex biztonsági rendszer
      • Magasabb villamos energiatermelés

A SolarEdge következő újdonsága: SolarEdge Energy Net… hamarosan

Bulgária

Colombia

Csehország
Jordánia
Lengyelország
Magyarország
Marokkó

Nemzetközi

Németország

Románia

Ukrajna